# FORUM 100 % start:up

  • DELI NAPREJ

Kako lahko inovativna start-up podjetja pridobijo zagonsko subvencijo P2 v višini 54.000 € in kako zanjo poteka pred-selekcijski postopek Start:up Slovenija, bomo že tradicionalno predstavili na Forumu 100% start:up, v ponedeljek, 5. marca, v Tehnološkem parku Ljubljana. Dogodek smo v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom in slovensko start-up skupnostjo zasnovali tako, da boste na njem podrobno spoznali vse ključne aktualne programe za podporo, financiranje, mentoriranje in mednarodno mreženje start-up podjetij, vključno z letošnjo PODIM konferenco in vročimi ”crowdsale” financiranji oz. ICO projekti. Poleg tega bomo od 6. do 12. marca izpeljali tudi serijo petih roadshow dogodkov v Mariboru, Novi Gorici, Celju, Velenju in Kranju. Svetujemo vam, da si že zdaj v koledarju označite rok za prijavo v pred-selekcijo za P2, to je 20. marec 2018. Mi pa se vidimo 5. marca v Tehnološkem parku Ljubljana, kjer bo po koncu uradnega programa na Start:up Slovenija party čas za druženje ob dobri glasbi, hrani in pijači.
 


 

O financiranju P2

P2 je zagonska subvencija v višini 54.000 EUR, ki jo Slovenski podjetniški sklad (SPS) omogoča mladim visokotehnološkim podjetjem s potencialom hitre rasti in kreiranja novih delovnih mest. Gre za spodbudo start-upom, ki so v fazi iskanja rešitve za identificiran problem na trgu oz. razvoja prototipa in testiranja trga. Financiranje P2 je nadgrajeno z dodatnimi mentorskimi in svetovalnimi aktivnostmi, ki jih SPS start-upom zagotavlja v sodelovanju z Iniciativo Start:up Slovenija. 
 

O javni in zasebni podpori, PODIM-u, korporativnih programih in ICO projektih 

Vse informacije o tem, kako se prijaviti na razpis P2, kateri so razpisni pogoji in kriteriji ter kako poteka postopek pred-selekcije, ki se zaključi z nastopom najboljših ekip na DEMO dnevu, boste dobili na dogodku Forum 100% start:up. Ta dogodek smo letos v sodelovanju z vsemi najbolj aktivnimi deležniki slovenskega start-up ekosistema bogato nadgradili in vanj umestili štiri vsebinske sklope:

#1
Kako modro izbrati podporo za svoj start-up? Predstavitev ključnih javnih in zasebnih podpornih programov ter razpisov
, vključno s Slovenskim podjetniškim skladom, Tehnološkim parkom Ljubljana in drugimi člani mreže SIO, ABC pospeševalnikom, KATAPULTOM, klubom Poslovni angeli Slovenije, CEED Slovenija ter ukrepi države za izboljšanje poslovnega okolja, ki bodo startupom olajšali poslovanje.

#2
Konferenca PODIM
, največji in najvplivnejši start-up dogodek leta, ki najbolj obetavnim start-upom iz Slovenije in regije zagotavlja intenzivno 1:1 mreženje z investitorji in predstavniki korporacij ter bogate nagrade, kot je all-inclusive program v enem od globalnih startup vozlišč (Silicon Valley, ZDA, Boston, ZDA, London, VB, Hangzhou, Kitajska) ali program ”na ključ” v sodelovanju s PODIM korporativnim partnerjem. V tem sklopu bodo svoje aktivnosti na področju povezovanja s start-upi predstavile tudi slovenske korporacije, kot so Kolektor, Iskratel, Zavarovalnica Sava, Telekom Slovenije, Pošta Slovenije in Petrol.

#3
ICO-manija: med nebesi in peklom
, vključno s predavanjem ”ICO od A do Ž” pospeševalnika Cofound.it in pogovorom s start-upi OriginTrail, InsurPal, Sportify in Datafund, ki so s pomočjo ICO zbrali več deset milijonov evrov zagonskega kapitala.

#4
Start:up Slovenija party
 ali druženje slovenske startup skupnosti ob dobri glasbi, hrani in pijači.  

 

PROGRAM IN PRIJAVA NA FORUM

 

Vozni red lokalnih roadshow dogodkov

Takoj po Forumu 100% start:up, ki ima vlogo osrednjega nacionalnega dogodka, bomo od 6. do 12. marca izpeljali tudi serijo petih lokalnih roadshow dogodkov v Mariboru, Novi Gorici, Celju, Velenju in Kranju, kjer se bomo lahko bolj temeljito posvetili vprašanjem in ekipam iz lokalnih start-up skupnosti. Dogodki bodo potekali po naslednjem vrstnem redu:

  • Maribor, Tovarna podjemov, 6. marec, ob 15.00h
  • Nova Gorica, Primorski tehnološki park, 7. marec, ob 16.00h
  • Celje, Inkubator Savinjske regije, 8. marec, ob 16.15h
  • Velenje, Saša inkubator, 9. marec, od 12.00h
  • Kranj, RC IKT, 12. marec, ob 13.00h

Udeležba na dogodku Forum 100% start:up in na lokalnih roadshow dogodkih je brezplačna, prijava pa je obvezna! Udeležba je možna do zapolnitve prostih mest!
 

PROGRAM IN PRIJAVA NA FORUM  

Ljubljana
Elvisa Basailović
01 620 34 01

Tehnološki park Ljubljana

Tehnološki park 19

1000 Ljubljana

Kamnik
Matjaž Jug
041 360 399

KIKštarter – Občina Kamnik

Fužine 9

1240 Kamnik

Nova Gorica
Mitja Mikuž
05 393 24 50

Primorski tehnološki park

Mednarodni prehod 6, Vrtojba

5290 Šempeter pri Gorici

Maribor
Urban Lapajne
02 229 42 78

Tovarna podjemov

Ulica škofa Maksimiljana Držečnika 6

2000 Maribor

Murska Sobota
Marjetka Jakob
02 530 82 36

Pomurski tehnološki park

Plese 9a

9000 Murska Sobota

Zagorje ob Savi
Dejan Zupanc
03 56 60 500

Regionalni center za razvoj d.o.o.

Podvine 36

1410 Zagorje ob Savi

Geek House pospeševalnik sofinancirajo: